Publicat de: TARNOVAN EUGEN-STEFAN | octombrie 14, 2008

Faceti lucrurile sa se miste!

 Este evident faptul ca, indiferent de situatie, nu ne convine sa actionam in conflict cu mediul in care ne aflam (la serviciu, acasa, pe strada etc). Posibilitatea modificarii mediului exista, dar, de obicei, reprezinta ceva ce nu este la indemana si care cere foarte mult timp.

            Modificarea comportamentului nostru este infinit mai usoara si mai rapida; aceasta nu ne impiedica insa sa ne aducem contributia la crearea unui mediu mai bun.

            De aceea, este mult mai bine sa cunoasteti mediul si sa va adaptati la acesta decat sa criticati si judecati. Probabil ati intalnit in fiecare zi oameni care se plang de cate ceva, de la durerea de cap pana la notele copiilor de la scoala. In afara de faptul de a se plange au intreprins oare ei ceva pentru a modica situatia? Cel pe care il durea capul a luat o pastila eficienta sau pur si simplu astepta sa treaca durerea de la sine? Parintele a luat masuri ca sa imbunatateasca notele copiilor sau a asteptat mult si bine pana cand copiii au devenit constienti de notele mici? De ce nu si-au schimbat ei comportamentul, adaptandu-se situatiei si luand masuri pentru a nu mai exista probleme? De ce?

Poate nu o sa va vina sa credeti dar pentru multi oameni este mai usor si la indemana sa te plangi de ceva decat sa te mobilizezi pentru a rezolva intradevar problema.Incercati …..

Numai bine…….

Eugen

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: