Publicat de: TARNOVAN EUGEN-STEFAN | octombrie 14, 2008

O gradina Zoologica Jalnica…..omenirea

O grădină zoologică este un spectacol trist. Aici, noţiunea de libertate se reduce la cîteva gesturi captive. Ai senzaţia că toate animalele sălbatice în captivitate, care au refuzat dresajele graţioase şi reflectoarele gălăgioase ale circului, ajung în carcerele de fier ale grădinilor zoologice.

Rafinaţii ar putea fi tentaţi să se ducă cu gîndul pînă la povestirea aceea stranie a lui Julio Cortázar, „Axolotul”, şi ar avea mare dreptate.

E greu de spus dacă nu cumva, ajuns într-o grădină zoologică, maimuţele şi tigrii şi leii nu sînt aceia care te privesc cu compasiune, ca pe un mamifer aflat într-o captivitate cu puţin mai amplă decît a lor: „Uite-l şi pe ăsta, cu ochelari şi păr lung, ce viaţă jalnică are, o face pe deşteptul, ne compătimeşte, îşi închipuie că e liber doar pentru că are cu două picioare mai puţin, crede că e fericit doar pentru că gratiile care îl înconjoară sînt ceva mai invizibile decît ale noastre!”.
 
E chiar interesant…….cum se schimba roata…….

Reclame

Responses

  1. da, dar trebuie sa facem ceva, de ce exista gradini zoologice? de ce trebuie sa tine animalele in inchisoare, au facut crime, au furat ce naiba au facut??? E jalnic, si noi tot animale suntem, unii dintre noi nu avem respect deloc, probabil nici prentu noi insine nu avem respect. E groaznic!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: