Publicat de: TARNOVAN EUGEN-STEFAN | noiembrie 10, 2008

Editie Electorala-Românii pot vota „în alb”-Super treaba….!?!

gi16_buletin_vot_constitutia_romaniei_1Veşti bune pentru românii care nu vor să meargă la vot pe 30 noiembrie. Legea uninominalului le oferă varianta votului alb, numit şi vot de protest.

Votul alb mai este cunoscut şi ca vot de protest. Un astfel de vot arată nemulţumirea alegătorului faţă de oferta electorală a partidelor. Concret, deşi nu vrei să alegi pe nimeni, te duci la vot, dar nu pui ştampila pe niciun candidat. Votul tău alb nu este considerat nul.
Toate voturile albe vor fi numărate şi anunţate separat de către birourile electorale. Când se anunţă rezultatele alegerilor, vor fi comunicate voturile valabil exprimate, voturile nule, dar şi cele albe. Un vot valabil exprimat este cel care are ştamepila “VOTAT” pe un singur candidat, adică pe un singur pătrat din buletinul de vot.
Dacă ştampila figurează pe două sau mai multe pătrate, deci pe mai mulţi candidaţi, buletinul de vot se anulează. Fiecare pătrat conţine numele partidului – în colţul din stânga sus, semnul electoral – în colţul din dreapta sus şi numele candidatului – în mijloc.

 Voturile în alb nu vor afecta interpretarea rezultatelor, spun cei de la Prodemocraţia,care subliniază şi faptul că modificările aduse Legii 35/2008 prin Ordonanţa de Urgenţă 97/2008 discriminează o parte importantă a cetăţenilor cu drept de vot din România privându-i de participarea la alegerile din 30 noiembrie 2008.
Ordonanţa exclude posibilitatea de a vota în localitatea de reşedinţa a cetăţenilor din România, spre deosebire de cetăţenii români din străinătate care pot vota atât conform domiciliului cât şi reşedinţei.Această limitare a fost remarcată şi de Institutul pentru Politici Publice într-un comunicat dat publicităţii joi.
În acest context, Asociaţia Pro Democraţia solicita Guvernului României revenirea de urgenţă la textul legii în ceea ce priveşte dreptul de vot al cetăţenilor. (M.P)Autor: Brasovul Tau,Realitatea.net

Un lucru normal si adevarat ,vom vedea CE SE VA INTAMPLA DACA TOTI VOM VOTA IN ALB…!!!

Stire primita de matrul:ionutu.wordpress.com

Reclame

Responses

  1. Na ca te-am vizitat…frumushel pe aici…voi reveni un pic mai tarziu sau poate maine…mishto asta cu votul…
    Hai sa traim, oricum ar fi!

    adevarulabsolut.blogspot.com


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: