Publicat de: TARNOVAN EUGEN-STEFAN | noiembrie 25, 2008

Jurnalistii acreditati la Institutiile Statului-Presidentie,Senat,Camera Deputatiilor si Ministere…mai mult penibili…

Oameni buni dupa cum stiti  Preşedintele României, Traian Băsescu, a susţinut luni, 24 octombrie a.c., la Palatul Cotroceni, o conferinţă de presă pe teme de actualitate.

170731Toate bune si frumoase dupa ce am ascultat cu interes aceasta conferinta am observat ca Jurnalistii din Bucuresti acreditati la PRESEDENTIE din Marile Trusturi de presa au venit imbracati ca la „BIRT” sau ca la o „cafea”intre prieteni,acest fenomen este intalnit la jurnalistii din capitala si nunumai.ministrul_melescanu_in_dialog_cu_jurnalistiisized

Rusine,acest lucru inseamna lipsa de respect fata de institutiile statului (nu vorbesc de Primarii,Consilii Judetene sau Prefecturi-aici sunt probleme locale,nu ma refer la jurnalistii locali) cum sa va respecte Presedintele,Primul Ministru sau Ministrii cand voi veniti in tricou si pulovar !! -eu daca asi fi „sef de trust”asi impune o tinuta adegvata pentru aceste institutii nu de alta dar cand incepe sirul de „intrebari”de la sfarsitul conferintelor, toate trusturile isi fixeaza camerele pe „Jurnalistul Tau”,asa ca daca in strainatate la Cancelarile Institutiilor  toti jurnalistii  acreditati au o tinuta „BUSSINES” asa ar trebui si la noi sa se intample.Ce s-ar intampla daca la o conferinta la Parlamentul Europeean ar merge un jurnalist imbracat in pulovar sau maieut ca de este „vara sau iarna si este frig afara” ce s-ar intampla ? Va spun eu:ar rade lumea de ei si de aceea nu au nici o credibilitate si de aceea sunt luati tot timpul peste picior! Domnule Turcan trimiteti trusturilor o nota cum sa vina imbracati la declaratiile de presa ca se fac de „ras”! Nu conteaza cine este pe functie iar daca nu aveti respect fata de persoana „RESPECTATI INSTITUTIA si pe VOI” ganditiva ca nu va vede doar populatia Romaniei si poate o lume in treaga si incodata sunteti PENIBILI !!!!

conferinta20de20presa20arenele20tomis1

 

O alta  problema la Jurnalistii Bucuresteni si nunumai sunt intrebarile „IDIOATE” -„IDIOATE”  spuse la aceste conferinte .Pai cum sa va raspunda cineva serios daca sunt intradevar „IDIOATE” exemplu din conferinta de ieri,una din miile de conferinte cu intrebari si jurnalisti „PENIBILI”(sursa http://www.presidency.ro/):

EXEMPLU NR 1:

” Sorina Matei, Antena 3: Ne lăsaţi şi pe noi să punem câteva întrebări?
Preşedintele Traian Băsescu: Da. De fapt, eraţi mai nerăbdătoare să puneţi întrebările, decât să vedeţi conferinţa de presă, nu?
Sorina Matei, Antena 3: Da. Colegii mei de la „Economic” de la Antena ………..”,

EXEMPLU NR 2:

Lavinia Dimancea, Jurnalul Naţional: Vorbeaţi mai devreme de măsurile de dreapta, şi în legătură cu acest lucru aş vrea să vă întreb următorul lucru. Care este, în opinia dumneavoastră, profilul premierului cel mai potrivit, care să conducă un guvern care să ia toate acele măsuri de care ne-aţi vorbit dumneavoastră în această seară? Să fie tehnocrat, finanţist, economist, dumneavoastră să ne spuneţi.
Preşedintele Traian Băsescu: Doamnă. Dumneavoastră sunteţi profilul ideal pentru viitorul
Prim-ministru, având în vedere publicaţia de la care veniţi.
Lavinia Dimancea, Jurnalul Naţional: Aştept un răspuns.
Preşedintele Traian Băsescu: Nu. Deci, n-aş vrea să vă dau ocazia să continuaţi să speculaţi pe
tema viitorului Prim-ministru. Ce trebuie să fiţi convinşi însă este că voi respecta Constituţia, voi consulta partidele şi nu voi ezita să afirm preferinţa mea.
Lavinia Dimancea, Jurnalul Naţional: Dar puteţi să ne lămuriţi acea poveste cu emisarii, de care a vorbit domnul Geoană, că aţi trimis emisarii, că…
Preşedintele Traian Băsescu: Doamnă, să spună emisarul.
Lavinia Dimancea, Jurnalul Naţional: Păi domnul Geoană nu i-a spus…
Preşedintele Traian Băsescu: Deci, n-are nicio legătură. Hai, să nu coborâm o conferinţă de presă a preşedintelui Românei la nivel de bârfe, ce se spune, ce se aude. E o rugămine pe care aş vrea să…

EXEMPLU Nr 3:

Preşedintele Traian Băsescu: Mărturisesc că nu am citit programul niciunui partid politic, repet, al niciunui partid politic.
Întrebare: Domnule Preşedinte, de la televizor, din monitorizările pe care le primiţi şi…
Preşedintele Traian Băsescu: Nu, dar nu poţi după televizor să judeci un program. Pe mine nu mă interesează programul politic al partidelor, mă interesează un program de guvernare, care trebuie scris foarte rapid după alegeri şi prezentat cu el în Parlament.

EXEMPLU NR 4:

Cristina Dediu, NewIn: Şi dacă îmi mai permiteţi, vreau să vă întreb cum vedeţi această campanile electorală, mai ales că mai sunt câteva zile până la….
Preşedintele Traian Băsescu: Nu mă uit la ea, doamnă.
Cristina Dediu, NewIn: Nu vă uitaţi deloc?
Preşedintele Traian Băsescu: Nu.
Sorina Matei, Antena 3: Dar la ce vă uitaţi, domnule preşedinte?
Preşedintele Traian Băsescu:
Uite, la dumneavoastră.
Sorina Matei, Antena 3: Nu, în afară de mine. Seara, la ce vă uitaţi?
Preşedintele Traian Băsescu:
Chiar vreţi să vă spun?…………….

CONCLUZIE :

Pentru Ex nr 1:Jurnalista s-a dat de gol prin „DA”-adica doamna nici nu a fost atenta la conferinta si s-a plictisit foarte rau,cum poate sa ne transimita ceea ce „Presedintele” a spus cand ea dorea de fapt alt ceva ……plus era imbracata ca la „birt”o imbracaminte foarte lejera …..

Pentru Ex nr 2:Jurnalista era pe dinafara si in plus nu a pus o intrebare din subiectul conferintei …….penibila,in puls imbracamintea la fel….foarte lejera..

Pentru Ex nr 3:Cum poti tu ca jurnalist sa fi credibil cand tu sustii ca televizorul este un mod de informare 100% corect ……jenant,pe harti pe documente poti scrie sau transmite informatii …..

Pentru Ex nr 4:Intrebari „IDIOATE”care a pus in lumina cat de slab pregatit este jurnalistul si cu parere de rau cum poti sa duci mai departe conversatia care este PENIBILA cu seful statului …vestimentatia in pulovar cu sclipici si inscrisuri….NO COMMENT

jurnalistii-vila-neptun-311Bineinteles exista si jurnalisti buni si foarte buni,vorbim si din punct vestimentar-dar sa ne gandim de 100 de ori pe cine trimitem sa reprezinte presa si putem zice chiar „tara”in anumite situatii sa vorbeasca in public.

Oricum VESTIMENTATIA este NECESARA pentru un JURNALIST care se presupune ca se respecta pe el,pe institutia pe care o reprezinta si pe care o „ancheteaza”.

Intrebarile trebuie sa fie la subiect nu balarii oricum  jenant si nu este prima data deci trebuie sa   „NE RESPECTAM PE NOI CA ROMANI”ca ne vede toata lumea. 

Intradevar numai atunci putem spune :

„PRESA ESTE A IV PUTERE IN STAT”

Reclame

Responses

  1. Am dat de acest blog intamplator, dar sunt foarte fericit ca l-am intalnit in calea mea. Si nu e doar un blog. Este ceva frumos!

    Nu stiu cine esti, dar tratezi probleme foarte importante si foarte corect. Democratic. Liberal. Social. Bravo!!.

    Probabil esti un om care a avut mari legaturi cu oamenii importanti si oricum te pricepi foarte bine la cuvinte si la vestimentatie, iar paralela dintre cei doi politicieni (pe care eu personal n-ui cunosc) a fost chiar savuroasa!

    Tin-eo tot asa si dai inainte! SUNTEM LIBERI SA SPUNEM ADEVARUL IN VIATA ASTA! LIBEEEEERI! JOS TOT CE E RAU!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: