Publicat de: TARNOVAN EUGEN-STEFAN | august 11, 2009

S-a mai stins un maestru care a revolutionat Televiziunea……

Producătorul de televiziune Valeriu Lazarov a murit azi-noapte, la Madrid. Lazarov avea 73 de ani şi a murit din cauze naturale, la locuinţa sa din suburbia madrilenă Tres Cantos.

Lazarov a marcat puternic televiziunea de divertisment în Spania şi apoi din România. Producţiie precum ”Surprize, Surprize”, ”Din dragoste” sau ”Iartă-mă” şi vedete precum Andreea Marin, Mircea Radu sau Raluca Moianu au fost ani la rând în topul audienţelor. În 2008, renumitul om de televiziune a colaborat şi cu Realitatea TV, unde a produs emisiunea de dezbatere electorală „Meciul Serii”.Valeriu Lazarov s-a născut la 20 decembrie 1935 la Bârlad. Ideea de a intra în lumea media i-a venit când avea 14-15 ani, după ce a văzut la un cinematograf din Piatra Neamţ o comedie muzicală sovietică. Filmul i-a placut atât de mult, încât la 18 ani vine în Capitală ca să urmeze cursurile Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografie.El şi-a făcut debutul la TVR, iar în 1968 a plecat în Spania, fiind considerat părintele televiziunii spaniole.Din 1979 Lazarov a lucrat în Italia, la televiziunea naţională RAI, iar apoi a colaborat cu Silvio Berlusconi la postului de televiziune Canale 5, unde ajunge director de producţie, preşedintele consiliului de administraţie şi director al centrului de producţie Videotime.Lazarov revine în Spania în 1989, ca director al postului Tele 5, deţinut tot de Berlusconi. Pe fondul unei crize a încasărilor din publicitate ale postului Lazarov este înlocuit de la conducerea canalului TV în 1994.Din 1995 Valeriu Lazarov şi-a înfiinţat prima companie de producţie, Prime Time Communications.

Andreea Marin-Bănică: Mi-a fost ca un tată Valeriu Lazarov

Mircea Radu: Valeriu Lazarov era un profesionist desăvârşit

Raluca Moianu: Valeriu Lazarov e omul care m-a învăţat televiziune

Cristi Brancu: Lazarov a scris de multe ori istoria divertismentului televizat

                                                                                                                                                             sursa Realiatatea Tv

 

Eu l-am intalnit anul trecut la festivalul „International Cerbul de Aur”-am avut cateva discutii cu maestru pe subiectul televiziunii de astazi( cred  ca urmatorea fraza  nu are nevoie de nici un comentariu) spunandu-mi:

„Esti tanar si vezi ca  „Televiziunea Romaneasca”  risca sa devina un circ penibil si daca nu se iau masuri rapide  s-ar putea sa fim invadati de falsii „ziaristi” care pot distruge caracterul unei tari prin ceea ce fac si ce fel de oamenii creeaza !” –Valeriu Lazarov

t7xIQu764756-02

„Dumnezeu sa-l Odihnesca in pace !”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: