Publicat de: TARNOVAN EUGEN-STEFAN | octombrie 8, 2010

Michael Douglas unul din cei mai mari actori ai lumii , şi-a luat adio !

Actorul Michael Douglas (66 de ani) se luptă cu cancerul la gât, care a ajuns în stadiul patru.El şi soţia lui, Catherine Zeta Jones, împreună cu care este de zece ani, „se pregătesc pentru ce poate fi mai rău”, potrivit revistei „Star”. Se tem că trăiesc ultimele zile împreună.Michael Douglas şi-a luat deja adio de la soţia lui, speriat că şi-ar putea găsi sfârşitul subit şi nu mai apucă să-i spună cele mai importante lucruri la despărţire.”Doctorul i-a dezvăluit adevărul Catherinei despre starea lui Michael şi a fost văzută plângând”, adaugă publicaţia mai sus-amintită, fără să precizeze în ce constă acesta.

Michael Douglas


Michael Douglas, iunie 2004
Născut Michael Kirk Douglas
25 septembrie 1944 (cu vârsta 66)
New Brunswick, New Jersey
Ocupaţie Actor, producător
Ani de activitate 1966-prezent
Soţ Diandra Luker
(1977-2000)
Catherine Zeta-Jones
(2000-prezent)

Michael Kirk Douglas (născut 25 septembrie 1944) este un actor american şi producător, în principal în filme şi televiziune. El a castigat trei Globuri de Aur şi două premii Oscar, în primul rând în calitate de producător al lui 1975 Cel mai bun filmZbor deasupra unui cuib de cucişi ca cel mai bun actor în 1987 pentru rolul său în Wall Street. Douglas a primit AFI Life Achievement Award în 2009.

Douglas a fost născut în New Brunswick, New Jersey, un fiu de actor Kirk Douglas şi Bermudian actrita Diana Dill. Bunicii paterni, Herschel Danielovitch şi Bryna Sanglel, au fost evrei imigranţi din Gomel din Belarus (la acel moment o parte a Imperiului Rus). mama şi bunicii materne Lui, locotenent-colonelul Thomas Melville mărar şi Ruth Rapalje Neilson, au fost băştinaşi de Devonshire Parish, Bermude.Thomas Dill a servit ca Procurorul General al Bermuda şi a fost ofiţer comandant al Miliţiei Bermuda artilerie.

Viaţa timpurie

Kirk Douglas cu fiii lui Joel şi Michael (sus), c. 1948

Douglas are un frate mai mic, Joel Douglas (n. 1947), şi două mai mici frati vitregi, Peter Douglas (n. 1955) şi Eric Douglas (1958-2004).

Michael Douglas a participat la Scoala de Allen-StevensonŞcoala Internaţională de la Geneva, şi a absolvit Şcoala Eaglebrook în Deerfield, Massachusetts în 1960 şi Şcoala Choate (acum Choate Rosemary Hall) din Wallingford, Connecticut în 1963. El a primit lui BA de laUniversitatea din California, Santa Barbara , în 1966, în cazul în care el este, de asemenea, preşedintele de onoare al UCSB Asociatia Alumni.

Carieră

Primii ani

Douglas a început cariera de film la sfarsitul anilor ’60 şi începutul anilor ’70 apare în filme cunoscute cum ar fi mici Bucură-te, Erou! şi Summertree.Său rol important de venit prima oară în serialul de televiziune pe străzile din San Francisco 1972 – 1976, unde a jucat alături de Karl Malden. Douglas a declarat ulterior că Malden a devenit un „mentor” şi el pe cineva „, admirat şi iubit profund”. După Douglas stânga spectacol, el a avut o asociaţie de lungă durată cu mentorul său până la moartea lui Malden la 1 iulie 2009. În 2004, Douglas a prezentat Malden cu Premiul Monte Cristo de Eugene O’Neill Teatrul Center în Waterford, Connecticut, pentru Lifetime Achievement Award.

În 1975, Douglas a primit de la tatăl său, Kirk Douglas, dreptul de a romanului Zbor deasupra unui cuib de cuci. Michael a continuat să producă filmul cu acelaşi nume cu Saul Zaentz. Douglas considerat joacă rolul principal, dar a decis împotriva lui însuşi luând în considerare prea vechi. Rolul principal a mers la un tânăr Jack Nicholson, care a ajuns câştigătoare premiul Academiei pentru cel mai bun actor. Cu toate acestea, Douglas a câştigat premiul pentru cel mai bun film pentru producerea sa.

După ce a părăsit străzile din San Francisco în 1976, Douglas a apărut în câteva filme ca Coma în 1978 şi Running în 1979. În 1979, el a jucat înSindromul China, un film dramatic co-jucat Jane Fonda despre un dezastru la o centrală nucleară. ( Three Mile Island accidentul a avut loc 12 zile de la lansare filmului.)

De succes de la Hollywood

hotărând în cariera lui Douglas propulsat la faima atunci când a jucat în comedia romantică aventura 1984 Romancing the Stone. Filmul a fost un hit respectabil şi a câştigat peste 86572238 dolari la nivel mondial în box-office chitanţele şi o suplimentare de $ 36 milioane in inchirieri video. Ea a ajutat, de asemenea, lansarea Kathleen Turner la statutul de staruri, reintrodus Douglas ca un om capabil de conducere, şi-a dat Bob Zemeckis primul său succes de box-office. Acesta a fost urmat un an mai târziu în 1985 de către un sequel, bijuterie a Nilului.

1987 a dat mai multe hit-uri Douglas, când a jucat în thriller Fatal Attraction cu Glenn Close. În acelaşi an a jucat magnat Gordon Gekko în Oliver Stone„e pe Wall Street pentru care a primit un premiu Oscar pentru cel mai bun actor. În aprilie 2009, sa anunţat că Douglas va relua rolul lui Gekko în continuarea Wall Street: Money Never Sleeps, de asemenea, regizat de Stone.

Douglas asociat cu Kathleen Turner pentru filmul 1989 Războiul celor Două Roze, de asemenea, cu Danny DeVito. În 1989, el a jucat in Ridley Scott‘s criminalităţii internaţionale drama poliţie Black Rain alaturi de Andy Garcia şi Kate Capshaw. Filmul a fost filmat în OsakaJaponia.

În 1992, Douglas a avut un alt rol principal de succes atunci când a apărut alături de Sharon Stone în filmul Basic Instinct. Filmul a fost un hit de box-office, şi a stârnit controverse peste reprezentările sale de bisexualitate şi lesbianism. În 1994, Douglas şi Demi Moore a jucat în filmul de succes Disclosure concentrându-se pe tema hărţuirii sexuale cu Douglas joacă un om hartuit de său nou sef de sex feminin. Alte filme populare, a jucat în timpul acestor zece ani au fost Falling DownPreşedintele americanThe Ghost si DarknessThe Game (regizat de David Fincher), si un remake al lui Alfred Hitchcock‘s clasic – Dial M for Murder – intitulat A Perfect Murder. În 1998, Douglas a primit Globul de Cristal premiul pentru contribuţia artistică remarcabilă la cinematografia mondiala, la Karlovy Vary International Film Festival.[8]

În 2000, Douglas a jucat în Steven Soderberghe critic de film aclamat de trafic, alaturi de Benicio Del Toro şi viitoarea soţie Catherine Zeta-Jones. În acelaşi an, el a primit de asemenea aprecieri critice pentru rolul său în Wonder Boys , ca profesor şi suferă romancier de la bloc e scriitor. El a fost nominalizat pentru un premiu Globul de Aur pentru Cel mai bun actor într-o dramă , precum şi alte câteva premii din partea criticilor.

Ultimii ani

În 2003, Douglas a jucat în Aceasta sa desfăşurat în familie, care conţinea trei generaţii ale familiei sale (tatal sau, Kirk, şi fiul său, Cameron). Filmul, însă, a fost un esec comercial.Douglas nu stea într-un film de trei ani, până când thriller de actiune The Sentinel în 2006. In acest timp, el a invitat, de asemenea, a apărut pe episod, „Fagel atracţii„, a populare de televiziune sitcom Will şi Grace, ca un politist gay atras Will Truman (Eric McCormack); performanţa Douglas a castigat un premiu Emmy nominalizare pentru cea mai buna actor clienţi într-un show de comedie.

Douglas a fost abordat pentru Basic Instinct 2, dar el a refuzat să participe la proiect. El a spus:

„Da, mi-au cerut să facă acest lucru un timp în urmă, am crezut că am făcut foarte eficient; [Paul] Verhoeven este un bun regizor destul de viata. Nu m-am vazut mi sequel. I-am făcut doar una în sequel , bijuterie a Nilului, de la Romancing the Stone. În plus, au existat probleme de varsta, stii.? Sharon încă arată fabulos Scenariul a fost destul de bine. Bine pentru ea, ea este în ea târziu-40 de ani, şi nu există o mulţime de piese în jurul. Prima a fost, probabil, cea mai bună imagine a carierei sale a făcut-o cu siguranţă cariera ei şi ea a fost mare în ea „.

Angajamente viitoare…..in caz ca se face bine…

Douglas a fost stabilit pentru a juca în tragică Indiferenţa, sala de judecată un thriller bazat pe un caz de răspundere reper împotriva Ford, conform Variety. Douglas va juca avocat care a luat Ford în instanţă în numele unei mame singure din Texas, care a fost aproape paralizat şi a murit după un accident. Procesul expuse automobile indiferenţa la defectele sale în SUV-uri. Filmul se va baza pe Adam Penenberg‘s 2003 carte cu acelaşi nume. Douglas va juca Procurorul Tab Turner, care a reprezentat Donna Bailey după Ford Explorer ea a fost de echitatie în reportează în urma unei Firestone eşec anvelopă.[10]

La data de 17 decembrie 2007 a fost anunţat că Douglas a fost să fie noua voce de la începutul Nightly NBC News, aproximativ doi ani de la Howard Reig, crainic anterior, sa retras.

Viaţa personală

Michael Douglas, după vizita sa la bordul unei P-3C Orion, la Naval Air Station SigonellaSicilia, 19 iunie 2004

Douglas căsătorit cu Diandra Luker, 14 ani mai tanara decat el, la 20 martie 1977, după 6 săptămâni de dating. Ei au avut un fiu,Cameron (născut la 13 decembrie 1978). În 1980, Douglas a fost implicat într-un grav schi accident care acţionează marginalizată carierei sale de trei ani. În septembrie 1992, acelaşi an, Basic Instinct a ieşit, el a urmat un tratament pentru alcoolism si dependenta de droguri la Sierra Tucson Center. În 2000, după 23 de ani de căsătorie, Diandra Douglas divorţat.

Douglas căsătorit Welsh actrita Catherine Zeta-Jones la 18 noiembrie 2000, ambele s-au născut pe 25 septembrie, deşi 25 ani în afară.Zeta-Jones spune ca atunci cand s-au întâlnit în DeauvilleFranţa, Douglas a folosit linia „Vreau să tatăl copiilor.”[13] Ei au doi copii, Dylan Michael (născut la 08 august 2000) şi Carys Zeta (născut la 20 aprilie , 2003).

Douglas si Zeta-Jones a găzduit anual Premiul Nobel pentru Pace concert în Oslo, Norvegia, la 11 decembrie 2003. Ei au acţionat în calitate de co-maestri de ceremonii în concert celebrarea premiu acordat iranian activist pentru drepturile omului Shirin Ebadi. În 2006, el a fost distins cu un onorific Doctor în Litere (D. Litt.) de la Universitatea St Andrews din Scoţia. Douglas şi a familiei sale împart timpul între casele lor din Pacific Palisades, California, New York City; Aspen, ColoradoBermudaMajorca, Spania, Swansea, Ţara Galilor,Ridgewood, New Jersey, şi La Conception, Quebec.

Douglas este un avocat de dezarmare nucleară, un susţinător al Age nucleare Peace Foundation, şi stă în consiliul de administraţie al anti-război finantare fundatie Ploughshares Fondului. In 1998, el a fost numit Mesager al ONU de pace de către Secretarul General Kofi Annan. El este un notabil democrat şi a donat bani pentru Barack ObamaChristopher Dodd, şi Al Franken.El a fost un susţinător major de controlul armelor de foc de la prietenul său, John Lennon a fost ucis în 1980.

În 1997, New York Caddy James Douglas Parker dat in judecata pentru USD $25 milioane.Parker acuzat de Douglas lovindu-l în zona inghinală cu un rătăcitor mingi de golf, cauzând Parker sa pierzi un testicul şi slujba. Cazul a fost mai târziu soluţionat în afara instanţei.

Aceasta a fost anunţată pe 16 august 2010, Douglas a fost că suferă de cancer la gât, şi vor fi supuse chimioterapie şi radiaţii de tratament. La data de 31 august 2010 Douglas a apărut pe Late Show cu David Letterman, şi a confirmat că este cancerul la un sistem avansat de stadiul IV.

Iniţiative umanitare

În 2009, Douglas sa alăturat proiectului „Soldiers de pace”, un film împotriva tuturor războaielor şi pentru pace la nivel mondial.

Douglas împrumutat sprijinul său la campania de eliberare Sakineh Mohammadi Ashtiani, femeia iranian condamnat la moarte prin lapidare după ce a fost condamnat pentru comiterea de adulter.

sursa:brasovul tau,wikipedia

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: