Publicat de: TARNOVAN EUGEN-STEFAN | octombrie 25, 2010

Ziua Regelui Mihai, la Ateneul Român și la TVR(http://www.princeradublog.ro/)

Majestatea Voastra REGELE MIHAI ,

Vă rog să primiţi cele mai sincere urări de LA MULTI ANI !

Fam .TARNOVAN EUGEN SI DANIELA

(25 octombrie 1921).Nasterea unui nou principe a fost vestit in toata tara prin salve de tun. Acest eveniment asigura intarirea dinastiei si implicit a institutiei monarhice. Iata cum anunta regele Ferdinand venirea pe lume a lui Mihai: ” Ferdinand I prin gratia lui Dumnezeu si vointa Nationala Rege al Romaniei. La toti de fata si viitori sanatate!
Astazi Pronia Cereasca a harazit Dinastiei un nou vlastar.
Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Elena a Romaniei a dat nastere unui fiu, care a primit numele de Mihai.
Sunt incredintat ca intreg poporul roman, care atat in clipele de bucurie ca si in cele de griji a fost intotdeauna sprijinul Tronului si Dinastiei, va sarbatori cu insufletire fericitul eveniment impreuna cu Mine si Familia Mea.
Dragostei poporului Meu prea iubit incredintez pe principele nou nascut.
Dat la Palatul Regal in ziua de 25 octombrie 1921, No 4266″
[„Universul”, vineri, 28 octombrie 1921].

regele-mihai

Luni 25 octombrie 2010, Familia Regală va sărbători public ziua de naștere a Majestății Sale Regelui, care împlinește 89 de ani. La ora 18, la Ateneul Român, Principesa Moștenitoare și cu mine vom reprezenta Familia la gala organizată de Fundația Principesa Margareta a României.

Evenimentul va fi transmis în direct de TVR Cultural, între ora 18 și ora 19.

În seara zilei de luni, TVR1 va transmite la ora 22 un film despre pasiunea de o viață a Regelui Mihai, automobilul.

Tot pe 25 octombrie, Armata României își sărbătorește ziua. Regele Mihai este singurul mareșal în viață al Armatei și comandant suprem în vremurile celui de-al doilea război mondial.

regele-mihai1

Pentru a treia oară consecutiv, în ziua de 25 octombrie va avea loc la Ateneul Român o gală a Fundației Principesa Margareta a României. Evenimentul de caritate are ca scop adunarea de fonduri pentru proiectele fundației, aflată în al douăzecilea an al existenței ei.

După recitalul maestrului Dan Grigore și concertul Orchestrei Române de Tineret dirijată de maestrul Cristian Mandeal, este rândul marii soprane Nelly Miricioiu să evolueze sub bagheta maestrului Horia Andreescu.

Galele au loc în fiecare an în ziua de naștere a Regelui, ca un simbol al protecției regale acordate de Majestatea Sa fundației Principesei Moștenitoare. Este, de asemenea, un simbol al preocupării Regelui Mihai față de cei mai neajutorați, al generozității, al modestiei, al iubirii.

Sunt sigur că în seara de 25 octombrie vom avea parte de un moment de grație. Am ascultat-o pe Nelly Miricioiu pentru prima oară la Geneva, cu ani în urmă, într-o producție strălucită a Operei Covent Garden cu Tosca de Puccini, în regia lui Franco Zefirelli. Apoi, dna Miricioiu a răspuns invitației mele de a lua parte la dineul oficial oferit de Principele de Wales la Highgrove, în Anglia, cu ocazia aniversării de 80 de ani ai Regelui Mihai, în 2001. Nelly a mai concertat o dată pentru Fundație la Geneva, apoi la Jubileul Principesei Moștenitoare, apoi la București…

Mereu altruistă, mereu surprinzătoare, mereu strălucind în repertoriul ei vast și valoros. Spectacolul va fi transmis în direct de TVR Cultural. Este un gest frumos (și singular) al televiziunii naționale. Rămâne doar ca invitații la gală să fie punctuali.

Afis rev

CONCERT EXTRAORDINAR NELLY MIRICIOIU

ÎN BENEFICIUL FUNDAȚIEI PRINCIPESA MARGARETA A ROMÂNIEI

25 OCTOMBRIE, ATENEUL ROMÂN

Luni 25 octombrie, ora 18, la Ateneul Român, Fundația Principesa Margareta a României organizează a treia ediție a Concertului Regal caritabil în beneficiul proiectului “Tinere Talente”.
Soprana Nelly Miricioiu, invitatul său baritonul Yuriy Tsiple și Orchestra Română de Tineret condusă de maestrul Horia Andreescu vor oferi un concert extraordinar în beneficiul Fundației Principesa Margareta României.

Concertul are loc în fiecare an de ziua MS Regelui Mihai, în prezența Altetelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu ai României.

Fondurile strânse din vânzarea de bilete și din sponsorizări vor sprijini proiectul “Tinere Talente” al fundației, prin care tineri artiști ce întâmpină dificultăți financiare primesc burse de studiu și sunt promovați de către Fundație.

 

 

SURSA :http://www.princeradublog.ro/jurnal/gala-la-ateneul-roman-de-ziua-regelui-mihai/

Reclame

Responses

 1. MOARTE TRADADTORULUI !

  Suntem echipa mortii,
  Din Moldova noi venim,
  Aruncat e zarul sortii,
  Ori învingem, ori murim.
  Purtãm cu noi stindardul,
  Unei sfinte noi credinti
  Pe el este scris cu sânge,
  Fapte mari si biruinti.
  E jale multã-n tarã,
  Cãci strãinul e stãpân,
  Cersetor la el acasã
  A ajuns bietul român.
  De aceea azi la luptã,
  Noi pornit-am sã scãpãm
  Patria de toti tâlharii,
  Cinstea iar s-o întronãm.
  În rând cu Cãpitanul,
  Bucurosi ne vom jertfi,
  Peste lesurile dusmane,
  Tarã nouã vom clãdi.
  Cu zâmbetul pe buze
  Moartea-n fatã o privim,
  Cãci suntem echipa mortii,
  Ori învingem, ori murim.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: