Publicat de: TARNOVAN EUGEN-STEFAN | mai 1, 2011

Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat pe 1 mai-UN EVENIMENT EXCEPTIONAL PENTRU UN SFANT„La câteva zile după nunta regală de la Londra, Vaticanul va fi la rândul său scena unui eveniment de aceeaşi amploare: beatificarea Papei Ioan Paul al Doilea. La ceremonie sunt aşteptaţi aproape un milion de pelerini, în majoritate polonezi. În onoarea evenimentului, o firmă din Polonia a început să producă, în serie mare… prăjitura preferată a regretatului suveran pontif.

Beatificarea reprezintă penultimul pas spre intrarea în rândul sfinţilor. Ceremoniile se vor deschide la 30 aprilie – a doua zi după nunta de la Londra – şi vor dura 3 zile. Slujba de beatificare propriu-zisă va avea loc pe 1 mai, la şase ani şi o lună de la moarte papei Ioan Paul al Doilea. Pelerinii din Polonia au luat deja drumul Romei.

Dar şi polonezii rămaşi acasă continuă să-l omagieze în felul lor pe Papă. O mică patiserie din oraşul natal al fostului suveran pontif se mândreşte că era vizitată des de suveranul pontif pe vremea când era elev şi aprecia foarte mult prăjiturile de aici.

Prăjiturile cu cremă din Wadowice sunt deosebite, deoarece sunt strâns legate de persoana Sfântului Părinte Ioan Paul II, care le mânca după fiecare examen, când era adolescent.

O firmă a început să fabrice prăjituri în serie. Patronii susţin că au reţeta originală, lăsată moştenire de patiserul din tinereţea Papei. „ANT3


Reclame

Responses

  1. tu mai ai colectia de ziare facuta la scurt timp dupa moartea lui? Aia e interesant de recitit. ;)

    • BINEINTELES SI O VOI PASTRA CAM 40 DE ZIARE SI REVISTE :)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: